Jdi na obsah Jdi na menu
 


ODDĚL-ZELENÉ.gif

únor 2023 

Ve druhé polovině měsíce, resp. 18.2. a 20.2. se narodil vrh "J" (Chicoleta of Sudden Blazing, CZ + GIC Your Majesty Deep Insight, RU DVM) a vrh "K" (Ester of Sudden Blazing, CZ + Bigboots Pump Up The Power). Více info brzy.

Umbřátkům a Rafaelčátkům jsou už 2,5 měsíce a jsou z nich myslím pěkní kouskové :-D .

ch-11-weeks-all.jpgi-11-weeks-all-www.jpg

 a zatímco rostli a rostli, já občas ujela budovat a ...... jo jo jo, zbývá pár dodělávek, ale gabiony co měly být až za nějakou dobu jsou naplněné už nyní, kamení kde mělo být je poklizené. Navíc máme první kmeny na kočičí prolézačky, připravené a částečně instalované půlkulatiny na horním svahu u kluků (až přijde ten správný čas, zamulčujeme, osadíme). 

21-unor-2023-komplet-3.jpg20-unor-2023-komplet-2.jpg19-unor-2023-komplet-1.jpg

ODDĚL-ZELENÉ.gif

leden 2023  Umbřátka i Rafaelčátka krásně rostou a počasí (na to, že je leden), opravdu přeje mým budovatelským záměrům. Plán byl do konce března naplnit gabiony, v následujících měsících potom porovnat svahy, dobetonovat patky na voliéru, vybetonovat terasu, připravit se na stavbu pergoly a základní voliéry pro holky u domu. Uvidíme jak moc jsou mé plány reálné ..... vše vlastníma rukama, vše vlastní nápady ..... 

18-leden-2023-komplet-2.jpg17-leden-2023-komplet-1.jpg

ODDĚL-ZELENÉ.gif 

Končí rok 2022 a začíná nový rok 2023. Ten končící měl být šťastný, protože se začal plnit konečně ten náš největší sen ...... v lednu začala stavba "Catlandu" jak zní pracovní název toho, co jsem se rozhodla vybudovat pro naše kočičí přátele. Velký dům, velká zahrada - tedy soubor voliér, které budou na většině pozemku a kde budou moci kočky žít více svůj kočičí život. Ale bezpečně. Bohužel se stal tento rok na druhou stranu tím nejsmutnějším ze všech předešlých let ..... v únoru odešel za duhový most André, náš prvorozený, jen něco málo po svých 15tých narozeninách, v červnu potom 16 let a 4 měsíce starý Galileo, po něm 16ti letá Anitka, Valentýnek a pár dní před ním Oggie, můj smysl života, moje druhá polovička, moje všechno ..... do teď není dne, kdy si nepopláču ..... když už jsem věděla, že pro ni nemohu nic udělat a vet navrhl eutanázii, udělala jsem něco úplně jiného a pro mnohé asi i nečekaného. Jeli jsme na výlet ..... na poslední výlet v jejím životě a ač dlouho tahle ostřílená závodnice nikde nebyla, zaujala neomylně svoje místo na přepravce a pak na zadním okně auta přesně tak jako vždycky a prostě jsme jeli ..... jela jsem jí ukázat vznikající "Catland". Ožila, chodila po zahradě, po domě ...... zastavili jsme se v Lounech, kde se pozdravila s dcerou a bráškou a ostatními, naprosto v pohodě jakoby nikdy neodjela a roky nebydlela jinde a jako by ty všechny mladé, které nikdy neviděla osobně, znala ..... druhý den zemřela, ale její duše zůstala v "Catlandu". Je tam pokaždé, když pracuji, cítím její přítomnost tam, a i když to třeba zní bláznivě, je to tak ...... rána to ovšem v roce 2022 nebyla zdaleka poslední ...... 8.12. se začala rodit vytoužená koťátka po Umbře a Rafaele, Umbra zvládla vše dobře, u Rafaely se porod zastavil a ...... ač chodila, mazlila se ..... u veta najednou padla mrtvá ..... Náš pan doktor dokázal zachránit její dva kluky, jí bohužel už pomoci nedokázal ...... Trombo-embolie nešla předpovědět, nešlo jí předejí .....Umbra se o všechna koťátka postarala, chybějící mléko jsem dodala já, ale místo radosti, kterou měl člověk prožívat to byla několik týdnů jen bolest ......

Rok 2023 nás čeká dobudování Catlandu do té fáze, aby se šlo přestěhovat a postupně budeme dobudovávat potom určitě dál.

ODDĚL-ZELENÉ.gif

 novinky 2004-2022 ZDE

ODDĚL-ZELENÉ.gif