Jdi na obsah Jdi na menu
 


 ODDĚL-ZELENÉ.gif 

Jsme zase o další rok starší a dobu, jakou s námi naše kočky sdílejí svoje životy si vlastně uvědomíme vždy na začátku toho dalšího roku ...... 2. ledna totiž slaví svoje narozeniny náš úplně první vrh. André a jeho sourozenci tedy zrovna slaví a slaví svoje 9. narozeniny. Kočky s námi žijí ještě o několik let déle .....

I rok 2015 byl plný kočičí zábavy, výstav, odchovali jsme několik vrhů úžasných koťátek, radovali se jak se rodí, jak rostou a prožívali jsme i radost jejich nových rodin, když si je od nás odvezli. Prožili jsme ale i ztráty v případě, že příroda prostě řekla ne. Nikdy nejde říct, že tohle kotě je víc než jiné, ale ztrátou, která asi nejvíce bolela byl malý "Dáreček", který se narodil jako jediné koťátko Shakiře a Yorikovi. Čekala jsem 4 roky na miminka po Shakirce, přála si vidět alespoň jediný "prototyp" těchto dvou rodičů a sen se mi splnil. Viděla jsem ho, bohužel ale jen hodně krátce a opravdu, nešlo ho zachránit. Byla jsem schopná udělat cokoliv, ale ani krmení po hodině několik dní bohužel nepomohlo a Dáreček to nezvládl. Byl posledním miminkem Shakiry. Ona je nyní šťastnou kastrátskou a zbytek svého života proválí v naší posteli.

x-komplet.jpg

Nikdy na toho malého nezapomeneme, byl nejkrásnějším černo-bílým koťátkem, které se nám kdy narodilo ..... a s touto barvou je náš život opravdu velmi spjat ač zdaleka není naše nejoblíbenější. Černo-bílý byl náš první domácí kocourek Keny a ve stejné barvě jsme "dostali" jeden dáreček už 10.8., kdy na policejní stanici přinesly dvě malé děti ještě slepé kotě s neodpadlou pupeční šňůrou. Našli ho u parkoviště vedle nákupního centra a rozhodli se ho "zachránit". Byla to holka, nádherná, čisťoučká, krásně kojená ..... a já mám vždy slzy na krajíčku, když si vzpomenu na její mámu, protože jí  nikdy nebudu moci říci, že tu malou kočičí holčičku mám já, krmila jsem jí každé tři hodiny než začla jíst a opravdu moc hezky jsem ji vychovala..... Keny byl kopií malé Barbie von Barrandov (nebo ona jeho kopií?). Podle černého flíčku v obličeji a s ohledem na mnoho zajímavých náhod je Barbie podle všeho i Kenyho vzdálenou příbuznou ..... nevím zda věřit v osud, ale Keny jakoby se vrátil. I ona je úžasná a dobře papá :-) Ve 4,5 měsících váží 3,7kg, což je opravdu slušná váha na obyčejnou pouliční mícu. Bude z ní určitě velká holka!

barbie-4m-1.jpg

V roce 2015 vyrostl z malého Lounyho pořádný kočičí chlap stejně jako z Merlina :-) Z holek Sofie a Mii zase nádherné kočičí slečny a já se moc těším na jejich mimča právě s Lounym. Naše plány jsme ale museli přizpůsobit tak nějak jim .... prostě čekám a čekám a doufám, že už brzy :-) Gibi se už ale konečně taťkou stal :-)

Výstav jsme si v roce 2015 užívali o něco méně než v předchozích letech, ale doma jsme rozhodně neseděli a majitelé našich odchovů také ne :-). Louny vyhrál hned několik výstav ještě v koťatech, ale bohužel opět díky několika zvláštním náhodám se mu nepodařilo dodělat titul JW a skončil těsně před cílem se 4mi BIS stejně jako Cleopatra a Yorik. V dospělácích dosáhl i přes svůj mladý věk již na GIC. Jeho otec Your Majesty získal GIC+DVM, Yvonne IC, Palima, která s námi nakonec spolu se Sandrou zůstaly získala CH, Gibi CH a naše odchovy získaly též několik titulů se svými novými rodinami - Jessika IC, Timothy GIC, Orrie IC, Cheryl CH a Ceasar SC! Oggie se předvedla na pár výstavách jen tak pro radost nás obou a vedla si (jak jinak) opět výborně :-)

A co si přát do toho nového roku 2016? Všechno potřebné máme, takže snad jen aby zdraví a plné mističky vydržely a měli jsme větší štěstí na nové majitele našich miminek, protože i jedna taková, která se chvástá, že za první vrh koťat opravila kotelnu a za druhý zrekonstruovala patro baráku, opravdu stačí .....

ODDĚL-ZELENÉ.gif

5.-6.12.2015 MVK Olomouc ..... poprvé po letech jsme se nezúčastnili této výstavy, ale i tak jsme zde tak trochu byli :-)

Paloma Yorie of Sudden Blazing, CZ -  CAC a stala se CHampionkou!!!!!!+CACIB

ODDĚL-ZELENÉ.gif

21.-22.11.2015 MVK Lysá nad Labem ..... konečně jsme se dočkali výstavy naší vlastní základní organizace. V loňském roce se nekonala kvůli pracem na Světové výstavě, ale letos už zase ano. Navíc byla součástí výstavy "Chovatel", takže bylo možné kromě koček vidět i velké množství králíků, drůbeže a jiného ptactva. Bohužel i taková zvířátka jako lišky a norci, s jejichž chovem a zabíjením máme jako chovatelé opravdu problém ..... Z mého pohledu se výstava opravdu podařila a měli jsme i mnoho reprezentantů :-) Všem majitelům našich odchovů velmi děkujeme za lásku a péči a též za super prezentaci na výstavě! 

NW SC Oggie Oria of Sudden Blazing, CZ JW DVM DSM DM -  2x HP,  2x BIV total, nominace Best In Show
Palima Yorie of Sudden Blazing, CZ -  2x CAC a stala se CHampionkou!!!!!!
Gibi -  2x CAC a stal se CHampionem!!!!!
This Is Me of Sudden Blazing, CZ -  Ex2
IC Brian Berry of Sudden Blazing, CZ -  2x CAGCIB
Larry Yori of Sudden Blazing, CZ -  Ex2

ODDĚL-ZELENÉ.gif

7.-8.11.2015 Super víkend kočičí ..... v sobotu dne 7.11. jsme se s Oggie zúčastnili charitativní akce "MISS KOČKA 2015", jejíž výtěžek je určen pro útulky a jako příspěvek kočičkám, které nemají domov a tolik štěstí ...... Dlouho jsem vybírala toho správného reprezentanta ..... motto akce zní "Máte doma nejkrásnější kočku? Tak ji přihlašte do naší soutěže ..... " Krásných máme mnoho :-) Takových, které po sobě nechají celý den sahat dětskýma ručičkama i rukama dospělých už tolik ne :-) Barbie jsem bohužel z užšího výběru musela vyřadit z důvodu jejího nízkého věku a tak vyhrála ...... Oggie! Je to naprosto největší výstavní profík, kočka, která miluje lidi a prostředí poněkud hlučnější jí nedělá problémy.

Letošní miss se opravdu vydařila! Poznali jsme mnoho úžasných kočičích lidí, potkali pár známých, překvapilo mne i jak velké množství lidí přišlo Oggie (a ty ostatní samozřejmě) podpořit ..... jedni z našich kamarádů si dokonce na této akci vybrali a domů odvezli jednu útulkovou kočičku! A o to šlo! Umístit co nejvíce koček do nových domovů a pro ty ostatní získat alespoň něco na základní potřeby nebo základní potřeby. Umístěno bylo celkem 10 kočiček a některé zamluvené, podle posledních zpráv. Akci navštívilo 900 diváků ..... vstupné byla konzerva nebo více či malý finanční obnos ......

S Oggie jsme si den opravdu užili :-) Ona většinu času proválela v pelíšku na kleci obdivovaná diváky a hlazena a drbána na různých částech svého tělíčka a já stála u klece a hlídala aby někam neodešla :-) Bylo jí ale moc dobře, takže kam by chodila? Miss kočkou se nestala a nezískala ani žádné z dalších ocenění jako např. nej oči, nej kožíšek, nej pohodář, která získaly hlavně útulkové nebo nějakým způsobem handicapované kočičky, ale to nám opravdu nevadí. Opravdu ne, protože Oggie pro mne je a bude vždy tou NEJkrásnější kočkou na světě!.

oggie-miss-2015-komplet.jpg

A tento víkend se nekonala jen Miss kočka, ale v několika Evropských zemích nás reprezentovaly naše odchovy a my jejich majitelům velice děkujeme!

Polsko - Patricie Yorie of Sudden Blazing, CZ -  2x CAC
Francie - Cheryl Yorie of Sudden Blazing, CZ -  2x CAC a stala se CHAMPIONKOU!!!!!
Francie - My Dear Max of Sudden Blazing, CZ - 2x CAC, (Sa) nomination to Best In Show - BIS lost 3:3 by NFO

ODDĚL-ZELENÉ.gif

11.10. 2015 MVK Zdice, CZ ...... výstava ve Zdicích je (bohužel) rozdělená, takže naše účast je možná jen jeden den. O to více závodníků jsme ale mohli zase vzít s sebou :-) Po roce si udělala výlet naše hvězdička Oggie a nezaváhala ani na vteřinu :-), poprvé se výstavy zúčastnil Gibi a byl naprosto skvělý a tuto dvojici doplnily naše dvě mladé holčičky Sandra a Palima. Byla to opravdu nádherná výstava, kterou jsme si parádně užili :-)

zdice-komplet-www.jpg

NW SC Oggie Oria of Sudden Blazing, CZ JW DVM DSM DM -  HP, nominace BIS, BEST IN SHOW + 1. místo v soutěži koček s bílou (nejlepší kočka)
Sandra Yorie of Sudden Blazing, CZ -  Ex2
Palima Yorie of Sudden Blazing, CZ -  CAC
Gibi -  CAC, BIV

  ODDĚL-ZELENÉ.gif.

19.9. 2015 MVK Viničné, SK ...... udělali jsme si malý výlet ..... chtěli jsme zkusit zda Yvonne zopakuje svůj poslední výkon z výstavy v Karlových Varech a podaří se nám dodělat titul InterChampiona. Jako doprovod jsme zvolili "malou" Sandru a ..... hlásíme, že mise splněna :-)

CH Yvonne Yvain of Sudden Blazing, CZ -  CACIB a stala se Inter Championkou!!!!!!!
Sandra Yorie of Sudden Blazing, CZ -  Ex1

 ODDĚL-ZELENÉ.gif

5.9. 2015 vrh "U" ...... přivítali jsme na světě mimča po Cleopatře a Yorikovi. Více info již brzy v sekci "KOŤATA"

ODDĚL-ZELENÉ.gif

4.9. 2015 snad osud????? ...... v srpnu, přesněji řečeno 9.8. jsem jako mnoho víkendů trávila v práci. Tento den byl ale přece jen něčím výjimečný, protože dvě malé děti nám donesly ještě slepé kotě, které našly samotné jen u papírové krabice a misky s vodou v křoví nedaleko rušného parkoviště u supermarketu na Barrandovském sídlišti ..... srdce se mi na chvíli zastavilo, když jsem toho prcka viděla ..... ač holčička, vypadala přesně jako náš Keny. Náš první obyčejný kocour, který vlastně vůbec může za to, že se kočky staly součástí našeho života a tedy součástí velmi podstatnou :-) A ano .... nepostupovala jsem tak, jak bychom obvykle postupovali a ne, nedala jsem prcka do útulku, protože jsem nevěřila, že by to malé nebožátko každé dvě nebo tři hodiny krmil a vstával k němu i v noci. K nějaké obyčejné kočce ..... v té době jsem měla o něco málo starší koťata a hlavně kočku, která kojila ..... Když jsem potom přišla domů, uvědomila jsem si, že nejde dát 4-5ti denní kotě z neznámého prostředí a neotestované do mé smečky a ještě k miminům, a tak jsem se stala kočičí matkou na plný úvazek já. Holčička dostala jméno "Barbie von Barrandov" a následovaly pak týdny krmení každé 3 hodiny ve dne i v noci. Když se nám ji podařilo nastříkat protiparazitálním sprejem a otestovat a bylo vše v pořádku, u mámy kočky už se "nechytla", a tak "kojím" ještě teď a budu asi ještě nějakou dobu ..... ale určitě to stálo za to, protože z té malé černobílé myšičky začíná růst docela fešná kočičí baba :-).

 barbie-komplet-4d-1t-4t.jpg.

ODDĚL-ZELENÉ.gif

3.9. 2015 Nancy ...... všechno nejlepší k tvým 8. narozeninám!!!!!!

ODDĚL-ZELENÉ.gif

1.9.2015 milujeme šáchor ...... 

sachory-2015-i--2-.jpg

ODDĚL-ZELENÉ.gif

srpen 2015 narozeninový ...... 6.8. oslavila Amy 7 let, 10.8. Jenny 7 let a 19.8. Sára 4 roky. Všechno nejlepší holčičky naše a ještě hodně let s námi!

ODDĚL-ZELENÉ.gif

29.-30.8.2015 MVK Karlovy Vary ..... nejkrásnější výstavu ze všech jsme si tentokrát nenechali ujít ač vlastně bylo dosti problematické vybrat někoho, kdo nás bude reprezentovat. A tak jela Yvonka, která byla na výstavě naposledy před 2,5 lety. Trošičku risk, ale Yvonka překvapila, byla naprosto v pohodě, krásně se předvedla a obstála i v silné konkurenci. Doprovodily jí naše dvě dosud volné holčičky Palima se Sandrou a nakonec to byla opravdu dobrá sestava :-) A v neděli se výstavy zúčastnila i sestřička Pamelka, což nás velmi potěšilo :-) 

yvonka-vary-komplet.jpg

(so) CH Yvonne Yvain of Sudden Blazing, CZ -  CACIB, nominace BIS
(so) Palima Yorie of Sudden Blazing, CZ -  Ex1
(so) Sandra Yorie of Sudden Blazing, CZ -  Ex1
(ne) Pamela Yorie of Sudden Blazing, CZ -  Ex1, nominace BIS

ODDĚL-ZELENÉ.gif

1.8.2015 MVK Bratislava, SK ..... ač jsme se sami nezúčastnily, reprezentovala nás na Slovensku naše krásná Orrie a zadařilo se :-) Pavlíno a Viki, znovu díky za super prezentaci našeho odchovu na výstavách a hlavně za lásku, kterou u vás má!!!!!!!!!!!!!

CH Orrie Ria of Sudden Blazing, CZ -  CACIB a stala se INTER CHAMPIONKOU!!!!!!!!!!!!!!

ODDĚL-ZELENÉ.gif

25.-26.7.2015 MVK Plzeň ..... ač výstavy v létě obvykle vynecháváme, tentokrát jsme udělali výjimku a užili si krásný víkend na Plzeňské výstavě. A máme dalšího GIC! Výstavy se též zúčastnila malá Sandra, která sice získala ocenění Ex2 (proti nádherné téměř 7 měsíců staré konkurentce), ale posuzovatelce se moc líbila a posudek bez jediné výtky to jen dokazuje :-)

IC Never Lone of Sudden Blazing, CZ - 2x CAGCIB a stal se GRAND INTER CHAMPIONEM!!!!!!!!!!!!!!!!
Sandra Yorie of Sudden Blazing, CZ -  Ex2

ODDĚL-ZELENÉ.gif

7.7.2015 vrh T ..... čekali jsme hodně dlouho na první miminka naší Charlotky a opravdu moc jsme se těšili! S velkou radostí tedy oznamujeme, že dnes se Charlotka stala maminkou, má 5 nádherných holčiček a je stejně hrdá jako my a tatínek Yorik :-) Více info brzy! 

t2-0-narozeni-1.jpg.

ODDĚL-ZELENÉ.gif

1.7.2015 Kenya ..... všechno nejlepší holčičko naše k 6. narozeninám!!!!!!!!!!!!!!!!!

ODDĚL-ZELENÉ.gif

27.-28.6.2015 MVK Brno ..... Absolvovali jsme opravdu super víkend s přáteli, spoustou krásných koček a v areálu Brněnského výstaviště rovněž i psů, koní, krav, ovcí, koz ..... a nakoupili jsme i spoustu dárečků :-) I našemu zlobidýlku Louňáskovi, který v neděli s přehledem porazil krásného konkurenta ze soboty, ale pak bohužel zasyčel na posuzovatele a přišel tak o nominaci do BIS. Nu což, holt na určité části těla mu mohu sahat už asi jen já :-) :-) :-) :-) :-)

IC Never Lone of Sudden Blazing, CZ - 2x CAGCIB, BIV
Orrie Ria of Sudden Blazing, CZ -  2x CACIB

ODDĚL-ZELENÉ.gif

Narozeninový červen :-)  ...... před pěti lety dne 5.6. se narodil náš vrh "O" ..... Oggie a O´Neal, jste pokladi nejlepší! Všechno nejlepší zlatíčka! A všechno nejlepší i Cleopatro (9.6. - 3 roky) a Yoriku (12.6. - 3 roky).

ODDĚL-ZELENÉ.gif

červen 2015 Je tu další léto .....  a i letos si naši miláčci užívají balkónu  

balkon-2015-komplet-1.jpgbalkon-2015-komplet-2.jpg.

ODDĚL-ZELENÉ.gif

13.6.2015 MVK Viničné, SK ..... Tuto sobotu jsme si udělali výlet na Slovensko. Potřebovali jsme zahraniční certifikát a také stelivo a ..... mise splněna! Navíc jsme se opět viděli s Orrie a její milou rodinkou.

IC Never Lone of Sudden Blazing, CZ - 1x CAGCIB
Orrie Ria of Sudden Blazing, CZ -  Ex1 CAC a stala se Championem!!!!!!

ODDĚL-ZELENÉ.gif

Narozeninový květen :-)  ...... tento měsíc tu máme další narozeniny, a to našich loňských mimin Sofie, Mia a Merlin /1.5. - 1 rok),  Never Lone (3.5.- 1 rok), holek Charlotky a Sisi (4.5. - 2 roky). Všechno nejlepší zlatíčka!

ODDĚL-ZELENÉ.gif

květen 2015 MVK ..... květen jsme si užili sami s některými našimi kočičáky na výstavách, ale pár našim odchovům se dařilo i s jejich novými rodinami. Jsme opravdu moc pyšní na všechny!

louny-ph-komplet.jpglouny-most.jpg

IC Never Lone of Sudden Blazing, CZ

17.5.2015 MVK Praha, CZ CAGCIB, BIV, nominace BIS

16.5.2015 MVK Praha, CZ CAGCIB, BIV, nominace BIS

10.5.2015 MVK Most, CZ CAGCIB

9.5.2015 MVK Most, CZ CACIB a stal se Inter Championem

Paloma Yorie of Sudden Blazing, CZ - Most, CZ 16.-17.5.2015 - 2x Ex1, BIV total, nominace do BIS + nominace do speciální "kitten´s show"

Palima Yorie of Sudden Blazing, CZ - Most, CZ  16.-17.5.2015 - 2x Ex1,  nominace do BIS + nominace do speciální "kitten´s show"

GIC Ceasar Cranby of Sudden Blazing, CZ - Sevenoaks, UK - 2x CACS, 2x BIV

His Majesty Timothy Sudden Blazing, CZ -

1.5.2015 Ostrava, CZ - CAGCIB, nominace BIS

2.5.2015 CAGCIB, BIV

ODDĚL-ZELENÉ.gif

Narozeninový duben :-)  ...... tento měsíc 23.4. oslavily svoje narozeniny naše nejstarší holčičky - Kelly a Kerol (10 let) a já vám holky oběma moc gratuluji a přeji ještě hodně let s námi :-)

ODDĚL-ZELENÉ.gif

18.4.2015 MVK Györ, HU ..... ačkoliv se tento víkend koná jedna z nejkrásnějších výstav v ČR, s ohledem na nutnost certifikátu na titul z další země, jsme byli nucení tak trochu se "trhnout" od ostatních a vydat se 400km směr Maďarsko. Výstava se moc povedla, náš Louňásek si vedl skvěle, i když studený průvan ve výstavní hale trvající po celý den byl velmi nepříjemný a já jen doufám, že to jeden z nás neodmarodí. Foto toho jak vegetil náš "velký" kluk dodám brzy :-) Rozmazlený je opravdu jen trošičku :-) :-) :-) :-) :-)

Never Lone of Sudden Blazing, CZ - 1x CACIB, BIV total (nominaci ztratil se starším kocourem plemene birma, který se stal následně nejlepším polodlouhosrstým zvířetem výstavy)
Praticie Ria of Sudden Blazing, CZ - POLSKO - Ex2

ODDĚL-ZELENÉ.gif

11.-12.4.2015 MVK Brno, CZ ..... další výstava v ČR ..... a moc se nám líbila :-)

Never Lone of Sudden Blazing, CZ - 1xCAC, 1x CACIB, BIV, 2x nominace BIS, 2x BEST IN SHOW, 1x BEST IN CATEGORY, 1x BEST OF BEST III a stal se CHAMPIONEM
Orrie Ria of Sudden Blazing, CZ - 1x Ex1, 1x nominace BIS 

ODDĚL-ZELENÉ.gif

Narozeninový únor a březen :-)  Čas opravdu hrozně letí ...... pár našich kočičáků oslavilo další narozeniny :-) Takže ...... Shakira 17.2. (6 let), Lukášek 18.3. (5 let), Black 23.3. (8 let), Anitka 29.3. (9 let), 4.5.. Všem vám moc gratuluji miláčkové a přeji ještě hodně let s námi :-)

ODDĚL-ZELENÉ.gif

21.-22.3.2015 MVK Bratislava, SK ..... zřejmě naposledy (nebo na dlouhou dobu naposledy) jsme se vydali na výstavu v této sestavě - otec a syn = Your Majesty a Never Lone ...... V sobotu jsem měla narozeniny a místo bujarých oslav jsem se rozhodla být raději s kloučkama na výstavě ..... přece jen od jistého čísla už není co slavit :-) :-) :-) No a vedlo se nám vedlo ..... po dlouhém rozhodování italského posuzovatele dostal v sobotu Louňásek svojí první V2, ale v neděli ve stejné konkurenci u jiného posuzovatele už byl (tentokrát bez jakéhokoliv rozhodování) vyhodnocen jako lepší a získal CAC a potom i další ocenění. Tatík si vedl též moc dobře, získal po oba dva dny certifikáty a může se tak pyšnit dalším vyšším titulem. Na oba kluky jsem opravdu moc pyšná!

Never Lone of Sudden Blazing, CZ - V2, CAC, BIV, nominace BIS
IC Your Majesty Deep Insight, RU DVM - 2x CAGCIB a stal se GRAND INTER CHAMPIONEM!!!!!!!!!!!!!!!

ODDĚL-ZELENÉ.gif

17.3.2015 vrh "S" ..... konečně jsme se dočkali vytoužených koťátek po rodičích IC Your Majesty Deep Insight, RU DVM a CH Kenya Legend Rainbow Valley, CZ - více info již brzy

ODDĚL-ZELENÉ.gif

14.3.2015 MVK Praha DAP, CZ ..... další výstava cca 20 minut od našeho domova a navíc věkově dosáhl  Louny na kategorii dospěláků. A tak jsme to jeli zkusit v doprovodu tatínka Yorika :-) Jsem na oba kluky opravdu MOC pyšná!!!!!

Never Lone of Sudden Blazing, CZ - Ex1 CAC, (bohužel bez BIV, jen jedno zvíře), nominace BIS, BEST IN SHOW!!!!!!!!!!!
IC Your Majesty Deep Insight, RU DVM - CAGCIB, (bohužel bez BIV, jen dvě zvířata), nominace BIS

ODDĚL-ZELENÉ.gif

14.-15.2.2015 MVK Praha Diplomat, CZ ..... na výstavu v hotelu Diplomat to máme asi nejblíže ze všech výstav. Pro Lounyho to byla poslední výstava v kotěcí kategorii a já jsem byla moc zvědavá jak si povede. Dosud měl opravdu velkou smůlu, a i když postoupil do BIS, našel se někdo, komu dali nakonec posuzovatelé před ním přednost ..... Navíc ..... po roce jsem se rozhodla na výstavu vzít i jeho tatínka Yorika. Yorik je dospělý krycí kocour, který si je velmi dobře vědom, že je pánem naší domácnosti, ale na výstavě se mazlil jako malé kotě (tak jak to vždy dělal) a vše proběhlo opravdu v naprostém pořádku. To, že párkrát v sobotním BIS syknul se nepočítá, přece jen ti kocouři kolem něho udělali své. V neděli už byl ale jako naprostý beránek :-) A kluci byli opravdu šikovní a vedlo se nám nad naše očekávání! 

Never Lone of Sudden Blazing, CZ - 2x Ex1, BIV total (so, ne byl ve sk. 4 sám), 2x nominace BIS, 2x BEST IN SHOW 7-10months
IC Your Majesty Deep Insight, RU - 2x CAGCIB, 2x BIV total, 2x nominace BIS a tímto získal další titul DVM - Distinguished Variety Merit
Orrie Ria of Sudden Blazing, CZ - Ex1

ODDĚL-ZELENÉ.gif

9.2.2015 Vrh Q ..... dnes se narodila naše letos první kočičí mimča; šťastnými rodiči je náš již osvědčený pár Amy Black a O´Neal Ori. Postupně jak koťátka porostou, budou přibývat fotky v jejich galeriích a samozřejmě i fotky společné na jejich stránce v sekci koťata

ODDĚL-ZELENÉ.gif

7.-8.2.2015 MVK Viničné, SK ..... protože máme s Lounym ještě nějaký čas na "závodění" v kategorii koťat, vydali jsme se na výlet do Viničného. Výstavy zde jsou v pěkném a kočkám vyhovujícím prostředí, cesta přes hory je vždy v zimě perfektně upravená, a tak vlastně nebyl důvod nejet. Díky mé kamarádce, která zvládne opečovat to naše kočičí stádečko i v době mé nepřítomnosti, bylo tentokrát možné udělat si výlet i přes noc. Louny si tak poprvé užil hotelový pokoj a i mne měl jen a jen pro sebe :-) Byla to moc hezká výstava, i když Louny ten vytoužený pohárek nezískal a přišli jsme tak o veškerou náděj na titul Juniorského vítěze. Dosud vyhrál dvakrát a i když by vyhrál oba dva dny příští týden Prahu, stačit to nebude, vítězství potřebuje 5 a bohužel už není kam jet ....... Výstavy ve Viničném se  zúčastnila také naše Orrie, kterou jsem zase po čase moc ráda viděla a též nás tento víkend reprezentovala ve Francii naše Jessica :-)

Never Lone of Sudden Blazing, CZ - 2x Ex1, BIV total (ne, v so jen dvě kočky), 2x nominace BIS
Orrie Ria of Sudden Blazing, CZ - 2x Ex1 
Francie - Jessica Yorie of Sudden Blazing, CZ - CACIB a stala se Inter Championkou, CAGCIB, 2x nominace BIS

ODDĚL-ZELENÉ.gif

25.1.2015 Galileo ..... všechno nejlepší k 9. narozeninám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ODDĚL-ZELENÉ.gif

25.1.2015 MVK Vídeň, Rakousko ..... ač předpovědi počasí hlásily led a sníh, vydali jsme selouny-8-m-profil.jpg na  jednodenní  výlet do Vídně. Moje staré auto už zvládlo horší cesty a Lounymu už v kategorii koťat nezbývá přece jen mnoho času a ..... nedokáži sedět doma, když máme takový nádějný poklad :-) Cesta proběhla bez problémů, jeli jsme pomaleji než obvykle, ale odjezd byl s velkým předstihem, takže jsme na místě byli opět dříve než sami organizátoři :-) Louny si vedl opravdu moc dobře, stal se nejlepším zvířetem své barevnostní skupiny a nezaváhal ani v nominaci. Jen je strašná škoda, že jeden z posuzovatelů si nakonec ve finále rozmyslel svůj hlas, naše číslo z tabulky kam ho napsal smazal a napsal číslo jiného kotěte. A tak 1:2 prohrál Louny s norským kocourem z Itálie.

Never Lone of Sudden Blazing, CZ - Ex1, BIV total, nominace BIS

ODDĚL-ZELENÉ.gif

 10.1.2015 MVK Ostrava ..... první výstava tento rok u nás, sice trošku dál, ale .... protože máme nádherného mladého kloučka a jisté "plány", vydali jsme se na jednodenní výlet do Ostravy. Chlapeček se moc líbil a navíc jsem se setkala s malým Ogarem z našeho vrhu O, který byl na své první výstavě a též s Timothym, který žije v polské chovatelské stanici u našich přátel. Ogárek nádherně roste a Timi? Z mého malého Tima se stala ohromná šelma! Nikdy jsem tak obrovského kocoura neviděla ani nechovala. Jeho velikost mne opravdu překvapila a nedokáži si představit co z něho bude až bude opravdu dorostlý :-) A tedy výstava v Ostravě překvapila ještě jednou věcí ..... myslím, že zde vznikl rekord co se účasti mainských mývalích koček týče. V katalogu jich bylo uvedeno méně než 15, a to se některé účastnily jen v sobotu, jiné jen v neděli!!!!!!

Never Lone of Sudden Blazing, CZ - Ex1, BIV total, nominace BIS
His Majesty Timothy Sudden Blazing, CZ - Ex1 CACIB a stal se Inter Championem (je to 6. potomek Oggie, který dosáhl tohoto nebo vyššího titulu) + CAGCIB
Ogar Ri of Sudden Blazing, CZ - 2x Ex1

ostrava-komplet.jpg

 ODDĚL-ZELENÉ.gif

2.1.2015 Už je to 8 let ..... dnes je to právě 8 let kdy se nám narodil v naší chovatelské stanici náš první vrh "A". Kočky jsme měli už dříve, ale narození prvního vrhu odstartovalo naši chovatelskou práci. Učili jsme se, naučili jsme se za ty roky strašně moc a čeká nás ještě mnoho let učení, protože chov koček není něco, co by se člověk jednou naučil a uměl. Nebo co by člověk dělal pro peníze! Je to o těžké "práci", neustálém čerpání nových a nových vědomostí, studiu rodokmenů, genetiky a hlavně podle mého názoru o velké úctě a lásce ke kočkám a k životu samotnému. Tohle je André, náš prvorozený ..... zůstal s námi, dosáhl nejvyššího výstavního titulu a po kariéře chovného kocoura s námi spokojeně žije jako kastrát. Všechno nejlepší moje velká červená lásko!

 andre-8-let.jpg

ODDĚL-ZELENÉ.gif

Starý rok končí a další začíná ......

          Čas plyne jako voda a někdy mám pocit, že tak nějak rychleji než tomu bývalo dříve, v dobách bezstarostného dětství ..... najednou jsou tu zase Vánoce, Silvestr a ..... začíná další nový rok, tentokrát už 2015. Určitě je vhodný čas ohlédnout se právě teď trochu zpět .....

           2. ledna 2015 to bude právě 8 let od narození našeho prvního vrhu ..... kočky jsme měli již pár let předtím, ale nějaký čas trvalo než jsme se rozhodli vůbec chovat (původní plán to roznodně nebyl) a než se nám naše první koťátka narodila. A tohle je André,

andre-8-let.jpg

první kotě narozené v naší chovatelské stanici. Nádherný, urostlý, zdravý a umazlený kocourek, který zůstal s námi. Dosáhl nejvyššího výstavního titulu, působil v naší stanici nějaký čas jako chovný kocour a potom zůstal jako kastrát a užívá si spokojeného života s námi i svými kočičími kamarády. I po těch osmi letech musím konstatovat, že  ještě teď se mi hrnou slzy do očí, když si vzpomenu na to, jak se narodil náš první chlapeček, náš prvorozený princ ..... a tohle se za ty roky nezměnilo a doufám, že nikdy nezmění, protože tohle je právě ta věc, která nás od mnoha ostatních chovatelů odlišuje. Zrození nového života pro nás bude vždy zázrak a vždy budeme plakat .....

          Abych se ale věnovala tomu, co bylo minulý rok ..... opět jsme si dosyta užili výstav a tak se někteří z našich miláčků mohou pyšnit dalšími výstavními tituly. Náš ruský kluk Your Majesty se stal Inter Championem, stejně jako všechny tři dcery Oggie - Cleopatra, Sisi i Charlot. A protože se zadařilo dodělat titul Inter Championa i synům Oggie Frankiemu a Ceasarkovi (který mimochodem stále naši stanici reprezentuje na výstavách po celé Evropě a další tituly na sebe určitě nenechají dlouho čekat. Už nyní je Grand Inter Champion), získala Oggie poslední titul, který reálně vůbec získat může, a to Distinguished Merit. Stejně jako tento titul získala v minulosti i její matka Shakira! Na výstavách se ale vedlo i mnoha dalším našim odchovům, kteří získávají nejen tituly, ale občas se povede i nějaký ten pohárek :-) Co je ale pro nás nejdůležitější je to, že pro všechna naše mimča jsme našli snové nové domovy, kde jsou milováni a to samozřejmě i ti, kteří po výstavách nejezdí. 

          Letošní rok byl z výstavního hlediska hodně význačný také proto, že se u nás v ČR konala Světová výstava koček. Je to největší výstava koček, největší událost, kde se schází vždy každý rok v jiné zemi opravdová elita. Samotná účast je úspěch! Samozřejmě jsme nechyběli ani tentokrát, nechat si utéci Prahu by byla jistě hloupost. Navíc pro Oggie to byla už její 5. Světová výstava! A opět nezaváhala! Nejdříve se stala nejlepší kočkou ve své barevnostní skupině (mimochodem velkou konkurentkou se stal náš odchov Jessica Yorie of Sudden Blazing, CZ, která žije v Belgii) a později získala i nominaci mezi 12 nejlepších dospělých koček. Nebála se, finále si dokonale užila a ...... já jsem snad nikdy nebyla pyšnější! I když pravda, nevyhrála :-) Vítězkou se stala kočička naší kamarádky z Belgie, dnes už dospělá kočka, se kterou byla naše Charlotka na loňské Světové výstavě v Dánsku ještě v malých koťatech "V2". Vyrostla z ní nádherná kočka, celý rok jsem měla možnost sledovat její úspěchy na mnoha výstavách a dotáhla to opravdu nejvýše, jak mohla. A bylo moc krásné vidět vyhrát kočku kamaráda, kterou člověk zná a viděl vyrůstat ..... Co se týče naší účasti na letošní Světové výstavě, Oggie nebyla samozřejmě jedinou naší reprezentantkou. Soutěžili i naši prckové - My Dear Merry-Sofie (vnučka Oggie) a Never Lone (syn Oggie). Představili jsme zde tak zároveň naše vlastní tři generace! Sofie měla trošku smůlu, protože v její kategorii soutěžilo 17 kočiček a ještě nějací kocourci, byla to nejobsazenější kategorie. Sofie se ale hrdě zúčastnila, ostudu rozhodně neudělala a já jsem moc ráda, že jsem vybrala a vzala na tuto událost právě ji. Malý Louny v konkurenci staršího kocourka z Itálie získal V1 a potom i Best In Variety 4-7 měsíců. A nominace mu unikla opravdu o vlásek :-( Celkově se ale myslím Světová výstava moc povedla a naše zlatíčka se ukázala nejlépe jak mohla.

Pokud shrnu celý rok 2014 jako celek, byl to rok plný velkých radostí, ale také velkého zklamání a také velké bolesti. Zároveň jsme ale získali mnoho poznatků, vědomostí a zkušeností, za které jsem opravdu MOC vděčná. Museli jsme trošku odložit naše plány co se koťátek týče, ale letošní rok určitě vše doženeme. A máme vlastně pár dalších "přirůstků" ....... které brzy představíme v plné síle nejen na výstavách, ale i na našich webovkách :-)     

  novinky-2015-komplet-gibi-louny-sofie.jpg

 Gibi - Louny - Sofie

ODDĚL-ZELENÉ.gif 

NOVINKY 2004 - 2015 více ZDE

ODDĚL-ZELENÉ.gif  .