Jdi na obsah Jdi na menu
 


ODDĚL-ZELENÉ.gif

Starý rok končí a další začíná ......

          Čas plyne jako voda a někdy mám pocit, že tak nějak rychleji než tomu bývalo dříve, v dobách bezstarostného dětství ..... najednou jsou tu zase Vánoce, Silvestr a ..... začíná další nový rok, tentokrát už 2015. Určitě je vhodný čas ohlédnout se právě teď trochu zpět .....

           2. ledna 2015 to bude právě 8 let od narození našeho prvního vrhu ..... kočky jsme měli již pár let předtím, ale nějaký čas trvalo než jsme se rozhodli vůbec chovat (původní plán to roznodně nebyl) a než se nám naše první koťátka narodila. A tohle je André,

andre-8-let.jpg

 

první kotě narozené v naší chovatelské stanici. Nádherný, urostlý, zdravý a umazlený kocourek, který zůstal s námi. Dosáhl nejvyššího výstavního titulu, působil v naší stanici nějaký čas jako chovný kocour a potom zůstal jako kastrát a užívá si spokojeného života s námi i svými kočičími kamarády. I po těch osmi letech musím konstatovat, že  ještě teď se mi hrnou slzy do očí, když si vzpomenu na to, jak se narodil náš první chlapeček, náš prvorozený princ ..... a tohle se za ty roky nezměnilo a doufám, že nikdy nezmění, protože tohle je právě ta věc, která nás od mnoha ostatních chovatelů odlišuje. Zrození nového života pro nás bude vždy zázrak a vždy budeme plakat .....

          Abych se ale věnovala tomu, co bylo minulý rok ..... opět jsme si dosyta užili výstav a tak se někteří z našich miláčků mohou pyšnit dalšími výstavními tituly. Náš ruský kluk Your Majesty se stal Inter Championem, stejně jako všechny tři dcery Oggie - Cleopatra, Sisi i Charlot. A protože se zadařilo dodělat titul Inter Championa i synům Oggie Frankiemu a Ceasarkovi (který mimochodem stále naši stanici reprezentuje na výstavách po celé Evropě a další tituly na sebe určitě nenechají dlouho čekat. Už nyní je Grand Inter Champion), získala Oggie poslední titul, který reálně vůbec získat může, a to Distinguished Merit. Stejně jako tento titul získala v minulosti i její matka Shakira! Na výstavách se ale vedlo i mnoha dalším našim odchovům, kteří získávají nejen tituly, ale občas se povede i nějaký ten pohárek :-) Co je ale pro nás nejdůležitější je to, že pro všechna naše mimča jsme našli snové nové domovy, kde jsou milováni a to samozřejmě i ti, kteří po výstavách nejezdí.

          Letošní rok byl z výstavního hlediska hodně význačný také proto, že se u nás v ČR konala Světová výstava koček. Je to největší výstava koček, největší událost, kde se schází vždy každý rok v jiné zemi opravdová elita. Samotná účast je úspěch! Samozřejmě jsme nechyběli ani tentokrát, nechat si utéci Prahu by byla jistě hloupost. Navíc pro Oggie to byla už její 5. Světová výstava! A opět nezaváhala! Nejdříve se stala nejlepší kočkou ve své barevnostní skupině (mimochodem velkou konkurentkou se stal náš odchov Jessica Yorie of Sudden Blazing, CZ, která žije v Belgii) a později získala i nominaci mezi 12 nejlepších dospělých koček. Nebála se, finále si dokonale užila a ...... já jsem snad nikdy nebyla pyšnější! I když pravda, nevyhrála :-) Vítězkou se stala kočička naší kamarádky z Belgie, dnes už dospělá kočka, se kterou byla naše Charlotka na loňské Světové výstavě v Dánsku ještě v malých koťatech "V2". Vyrostla z ní nádherná kočka, celý rok jsem měla možnost sledovat její úspěchy na mnoha výstavách a dotáhla to opravdu nejvýše, jak mohla. A bylo moc krásné vidět vyhrát kočku kamaráda, kterou člověk zná a viděl vyrůstat ..... Co se týče naší účasti na letošní Světové výstavě, Oggie nebyla samozřejmě jedinou naší reprezentantkou. Soutěžili i naši prckové - My Dear Merry-Sofie (vnučka Oggie) a Never Lone (syn Oggie). Představili jsme zde tak zároveň naše vlastní tři generace! Sofie měla trošku smůlu, protože v její kategorii soutěžilo 17 kočiček a ještě nějací kocourci, byla to nejobsazenější kategorie. Sofie se ale hrdě zúčastnila, ostudu rozhodně neudělala a já jsem moc ráda, že jsem vybrala a vzala na tuto událost právě ji. Malý Louny v konkurenci staršího kocourka z Itálie získal V1 a potom i Best In Variety 4-7 měsíců. A nominace mu unikla opravdu o vlásek :-( Celkově se ale myslím Světová výstava moc povedla a naše zlatíčka se ukázala nejlépe jak mohla.

Pokud shrnu celý rok 2014 jako celek, byl to rok plný velkých radostí, ale také velkého zklamání a také velké bolesti. Zároveň jsme ale získali mnoho poznatků, vědomostí a zkušeností, za které jsem opravdu MOC vděčná. Museli jsme trošku odložit naše plány co se koťátek týče, ale letošní rok určitě vše doženeme. A máme vlastně pár dalších "přirůstků" ....... které brzy představíme v plné síle nejen na výstavách, ale i na našich webovkách :-)     

novinky-2015-komplet-gibi-louny-sofie.jpg

Gibi - Louny - Sofie

ODDĚL-ZELENÉ.gif 

14.12.2014 MVK Praha ..... Poslední výstava tento rok a samozřejmě jsme nechyběli :-) Sice jen jeden den a jen jedna naše kočičí holka, ale o to krásnější výsledek :-) Sisi je pátý potomek Oggie, který získal titul IC a tím získala Oggie titul DM (celé její jméno tedy zní NW12 SC Oggie Oria of Sudden Blazing, CZ JW DVM DSM DM). Jsem opravdu neskutečně hrdá!!!!!!!!!!

Her Majesty Sisi of Sudden Blazing, CZ - CACIB a stala se InterChampionkou!!!!!!!!!
My Dear Max of Sudden Blazing, CZ (Nantes, FR) - 2x Ex1, 2x BIV, 2x nominace BIS

ODDĚL-ZELENÉ.gif

6.-7.12.2014 MVK Olomouc ..... I tentokrát jsme se vydali na výstavu do Olomouce a užili si překrásný víkend :-) 

Never Lone of Sudden Blazing, CZ - 2x Ex1, BIV total, nominace BIS,
Her Majesty Charlot Sudden Blazing, CZ - 2x CACIB, BIV, nominace BIS a stala se InterChampionkou!!!!!!!!!!!
Her Majesty Sisi of Sudden Blazing, CZ - CACIB
Orrie Ria of Sudden Blazing, CZ - 2x Ex1, BIV total

ODDĚL-ZELENÉ.gif

29.-30.11.2014 MVK Vídeň + další ..... Tento víkend se odchovům z naší stanice opravdu dařilo a jsme na ně na všechny opravdu moc pyšní! Zatímco my jsme se vydali (i s prokouslou a řádně obvázanou rukou) do Vídně, pár našich "dětiček" nás reprezentovalo i na dalších výstavách.

Never Lone of Sudden Blazing, CZ (Vídeň, AT) - Ex1, BIV total, nominace BIS, BEST IN SHOW 4-7 months!!!!!!!!!!!!
Her Majesty Charlot Sudden Blazing, CZ (Vídeň, AT) - CACIB, BIV
Her Majesty Sisi of Sudden Blazing, CZ (Vídeň, AT) - CACIB
GIC Ceasar Cranby of Sudden Blazing, CZ (Zedelgem, Belgie) - 2x CACS
CH Jessica Yorie of Sudden Blazing, CZ (Zedelgem, Belgie) - 2x CACIB, 2x nominace BIS
My Dear Max of Sudden Blazing, CZ (Valence, FR) - 2x Ex1, 2x BIV, 2x nominace BIS, BEST IN SHOW 4-7 months!!!!!!!!!!!!
His Majesty Timothy Sudden Blazing, CZ (Lodž, PL) - 2x CACIB, 2x BIV

ODDĚL-ZELENÉ.gif

9.11.2014 MVK Zdice ..... na menší výstavu po té světové jsme se opravdu těšili, ale nebyla vůbec malá, a to zejména s ohledem na naši konkurenci. Sešlo se zde opravdu velké množství nádherných zvířat a naši miláčkové si vůbec nevedli špatně :-) A máme velkou radost i z našich dvou odchovů, které se též zúčastnili - Orrie i Larry poprvé :-)

Never Lone of Sudden Blazing, CZ - Ex1, BIV total, nominace do BIS 4-7m, Best In Show!!!!!!!!!!!!!
My Dear Merry-Sofie Sudden Blazing, CZ - Ex1, BIV total, nominace do BIS 4-7m 
IC Cleopatra Cranbia of Sudden Blazing, CZ - CAGCIB (BIV ztratila se svou dcerou Sofií)
Orrie Ria of Sudden Blazing, CZ - Ex1, BIV total
Larry Yori of Sudden Blazing, CZ - Ex1 + vítěz speciální soutěže "VELKÉ KOTĚ" očima diváků

zdice-komplet.jpg

ODDĚL-ZELENÉ.gif

25.-26.10.2014 Světová výstava Praha ..... Nešlo se nezúčastnit :-)  A jak už se stalo mým zvykem, i tentokrát jsem napsala malou "reportáž" ...... takže ..... takhle jsme to viděli a prožili my a naše kočky; více ZDE 

ww14-3-generace-my.jpg

ODDĚL-ZELENÉ.gif

20.9.2014 Viničné, SK ..... Letos jsme si dali s našimi kočičáky trošku delší výstavní pauzu, ale hlásíme, že už jsme zase zpět :-) :-) :-) :-) :-) Na výlet do Viničného jsme se vydali hlavně kvůli kvalifikaci na letošní Světovou výstavu našich maličkých. Nepojedeme nikam přes půl Evropy, ale zůstaneme v Praze, protože ...... letos se Světová výstava koček koná právě zde!!!!!!!! Poslední říjnový víkend v PVA Letňany ..... a jak si naši maličcí vedly? Nejlépe jak mohli, protože kvalifikaci na Světovou výstavu oba bez problémů získali a my jsme opravdu moc šťastní :-) A po mateřské dovolené si výlet udělala i naše hvězdička Oggie a výstavu si náležitě opět užila :-)

NW12 SC Oggie Oria of Sudden Blazing, CZ JW DVM DSM - HP, BIV total, nominace do BIS
My Dear Merry-Sofie Sudden Blazing, CZ - Ex1 (ze tří koček), nominace do BIS (BIS ztratila 1:2 hlasy s nádherným ragdolkem z Polska)
Never Lone of Sudden Blazing, CZ - Ex1 (BIV ztratil se svou mámou Oggie a nominaci s vítězným ragdolkem)
+ tento víkend v PL CH His Majesty Frankie Sudden Blazing, CZ - CACIB, CAGCIB a stal se INTER CHAMPIONEM!!!!!!

vinicne-2014-komplet.jpg

ODDĚL-ZELENÉ.gif

18.8.2014 Ostrava, PL ..... 

His Majesty Frankie Sudden Blazing, CZ - CACIB

ODDĚL-ZELENÉ.gif

2.-3.8.2014 Sopot, PL ..... během našich výstavních prázdnin nás reprezentují alespoň naše odchovy :-) Moc gratulujeme a děkujeme za super péči a prezentaci našeho kloučka!

His Majesty Frankie Sudden Blazing, CZ - CAC, CACIB, 2x BIV, 1x nominace BIS a stal se CHAMPIONEM!!!!!!

ODDĚL-ZELENÉ.gif

1.7.2014 Prázdniny jsou tady ..... pro někoho čas dovolených, my si budeme užívat celé prázdniny našich kočičích miminek, která opravdu pěkně rostou, krásně prospívají a čekají na nové rodiny ......

ODDĚL-ZELENÉ.gif

22.6.2014 Další výstavní zprávy ..... tentokrát z Nizozemí od Kathleen a Jana, kde Ceasarek získal svůj první CACS. Opravdu moc gratulujeme a jen tak dál!!!!!!

GIC Ceasar Cranby of Sudden Blazing, CZ - Boxtel, NL - CACS

ODDĚL-ZELENÉ.gif

16.6.2014 Výstavní zpravodajství ..... ačkoliv my sami máme nyní výstavní pauzu, naše odchovy nás reprezentují v okolních státech a my jsme moc rádi, že se jim tak moc daří :-)

Jessica Yorie of Sudden Blazing, CZ - 14.-15.6. Bezons, F2x Ex1, BIV, 2x nominace BIS (prohrála 1:2 s bílým MCO JW :-( )
IC Dusty Darsy of Sudden Blazing, CZ - 14.6. Dinslaken, D - CAGCIB, nominace
His Majesty Frankie Sudden Blazing, CZ - 24.-25.5. Starogard Grański, PL2x CAC, nominace

ODDĚL-ZELENÉ.gif

12.6.2014 Náš narozeninový červen :-) ..... 5.6. oslavila svoje 4. narozeniny Oggie, 9.6. svoje 2. narozeniny Cleopatra a 12.6. svoje druhé narozeniny Yorik ...... všem přejeme vše nej a hodně dalších let společně s námi :-) 

ODDĚL-ZELENÉ.gif

10.-11.5.2014 MVK Most, CZ a MVK Lodž, PL ..... tentokrát jsme si udělali jednodenní výlet pouze s Timothym a cíl byl jediný ..... povedlo se! z našeho kloučka je šampión! V Polsku nás reprezentoval ještě v kategorii koťat Challanger, syn Cleopatry a Yorika ...... Jsem na vás oba moc pyšná!

timothy--11m-1.jpgchallanger-9m-1.jpg 

His Majesty Timothy Sudden Blazing, CZ - CAC a stal se CHAMPIONEM
Challanger Yori of Sudden Blazing, CZ - 2x V1, BIV, nominace BIS

ODDĚL-ZELENÉ.gif

4.5.2014 A jsou tu opět narozeniny ..... náš vrh "H" slaví své 1. narozeniny a i jim všem (CHARLOT, SISI, Timothy, Frankie, Zacku, Harry a Lili) přejeme vše nej nej nejlepší :-)

ODDĚL-ZELENÉ.gif 

 

 

 

 

 

 

3.5.2014 Narodil se vrh "N"..... další vytoužená miminka :-) Více info brzy :-)

plany-yorik-oggie-www-srdce.jpg                                                  

1.5.2014 Vrh "M" je na světě ..... narodila se nám koťátka z opravdu vytouženého spojení ..... více info brzy :-)

perci-a-cleopatra-plany-srdce-se-jmeny.jpg

ODDĚL-ZELENÉ.gif

 23.4.2014 Slavíme další narozeniny ..... Právě dnes je našim nejstarším mainečkám 9. let!!!!!! Kerol a Kelly, přejeme všechno nejlepší a ještě hodně let s námi :-) Foto dodám jakmile se dámy nechají vyfotit :-) 

ODDĚL-ZELENÉ.gif

12.-13.4.2014 MVK Hradec Králové + Paříž ..... Další výstavní víkend, který se vydařil :-)

Her Majesty Charlot Sudden Blazing, CZ - 2x CAC, (so) BIV total, (so) nominace BIS a stala se CHAMPIONEM!
Her Majesty Sisi of Sudden Blazing, CZ - 2x CAC, (so) BIV adult a stala se CHAMPIONEM!
His Majesty Timothy Sudden Blazing, CZ - 2x CAC, 2x BIV total, 2x nominace BIS, (so) NEJLEPŠÍ KOCOUR - speciální soutěž černo-bílých koček
Paříž, FR - Jessica Yorie of Sudden Blazing, CZ - 2x V1

ODDĚL-ZELENÉ.gif

5.4.2014 Je to týden co oslavila Anitné svoje 8. narozeniny ..... a je to týden co nám dala ten nejkrásnější dárek ..... náš vrh "L". A za týden takhle přesně vyrostli :-) Více info již brzy!

l2-novinky.jpg

ODDĚL-ZELENÉ.gif

23.3.2014 Black má narozeniny ..... Všechno nejlepší Blačku k  7.  narozeninám! Byl jsi tak maličký když ses narodil :-) 

black-7-let---narozeni-komplet.jpg

ODDĚL-ZELENÉ.gif

23.3.2014 MVK zámek Nový Světov ..... Na tuto výstavu jsme se předem moc těšili hned ze dvou důvodů - naše holky tentokrát poprvé v otevřené třídě mezi dospěláky a navíc výstava na zámku! Na zámku jsme byli v minulosti jen ve Valticích, které patří k pro mne nejkrásnějším výstavám ...... Cesta téměř 400 km uběhla velmi rychle, budíček v 02:00 hodiny už je tak nějak ve zvyku a nepřekvapuje nás ani kočičáky ...... Prostředí bylo pro nás nádherné, ale přece jen pro kočky prosklený strop až zas tak ideální nebyl. Charlot, která neměla nikdy nikde problém se velmi bála a strávila celý den pod poduškou v kleci. Její sestřička Sisi (ač se neviděli mnoho měsíců) ji statečně přes podušku objímala :-) Kdybych neviděla, neuvěřím :-) Obě ale nakonec výstavu zvládly moc dobře stejně tak jako cestu domů :-)

Her Majesty Charlot Sudden Blazing, CZ - CAC, (na BIV málo zvířat), nominace BIS
Her Majesty Sisi of Sudden Blazing, CZ - CAC

ODDĚL-ZELENÉ.gif

18.3.2014 Lukášek má narozeniny! Vše nejlepší ke 4. narozeninám náš miláčku Lucky Chance! Čas rychle běží; je to jako včera když jsi se vešel jen do dlaně ......  

lukasek-komplet.jpg.

 ODDĚL-ZELENÉ.gif

8.-9.3.2014 S.Quentin, Francie ..... z nových rodin nám přišly super zprávičky po jejich víkendové výstavě ve Francii !!!!!!!!!!!!!!!!!

IC Ceasar Cranby of Sudden Blazing, CZ - 2x CAGCIB, 1x BIV total a stal se Grant Inter Championem !!!!!!!!!!!!!
Jessica Yorie of Sudden Blazing, CZ - 2x Ex 1, 1x BIV total, 1x nomminace BIS (prohrála losem :-( )

ODDĚL-ZELENÉ.gif

6.3.2014 Naše koťátka ..... Představujeme naše malé princezny z vrhu "K"

k2-3-tydny-1--2-.jpg

a stále máme volnou kočičku ISIS (Kenya + O´Neal), velmi dobře vychovanou a super vymazlenou ......

 isis-6m-1--2-.jpg

ODDĚL-ZELENÉ.gif

3.3.2014 Zpravodajství z výstav majitelů našich odchovů ..... Jsme moc rádi, že se našim koťátkům daří i v zahraničí s jejich novými majiteli :-)

Tienen, BE 1.-2.3. - IC Ceasar Cranby of Sudden Blazing, CZ - 2x CAGCIB
Tienen, BE 1.-2.3. - Jessica Yorie of Sudden Blazing, CZ - 2x Ex 1, 2x BIV total, 1x nomminace BIS
Walbrych, PL 1.-2.3. - His Majesty Harry Sudden Blazing, CZ - 2x Ex 1, 1x BIV, 1x nomminace BIS
Švýcarsko, 23.2. - Cheryl Yorie of Sudden Blazing, CZ - 1x Ex 1

Jsem moc pyšná na všechna naše miminka a díky všem za jejich prezentaci na výstavách :-)

ODDĚL-ZELENÉ.gifshakira-4--roky-orez-velky.jpg

17.2.2014

Shakira má narozeniny!!!!!!

Všechno nejlepší naší Shakirce k  jejím 5. narozeninám. Vyrostla z ní opravdu nádherná obrovská kočka :-) Je to opravdovská kočičí dáma, matka několika nádherných koťátek a též Oggie, babička Cleopatry, Charlot a Sisi ......

 

 

 

ODDĚL-ZELENÉ.gif

15.-16.2.2014 MVK Praha + Evropa My v Praze, naše odchovy potom v Polsku a Nizozemí ..... a další povedený výstavní víkend :-)

V sobotu odjela do nového domova naše Jessica a podle toho jak vypadala šťastně už na hotelovém pokoji myslím, že jsme vybrali ten správný nový domov :-) Hodně štěstí zlatíčko naše!!!!!

IC Your Majesty Deep Insight, RU - 2x CAGCIB, 1x BIV total (neděle jen dvě zvířata), 2x nominace BIS
Her Majesty Charlot Sudden Blazing, CZ - 2x Ex1
Jessica Yorie of Sudden Blazing, CZ - 1x Ex 1, nomminace BIS (v ohromné konkurenci získala jeden hlas :-D )
Nizozemí- IC Ceasar Cranby of Sudden Blazing, CZ - 1x CAGCIB, 1x BIV, 1x nominace BIS
Polsko - Challanger Yori of Sudden Blazing, CZ - 2x Ex1, 2x BIV, 1x nominace BIS

 ODDĚL-ZELENÉ.gif

12.2.2014 První koťátka roku 2014 jsou na světě ..... Náš vrh "K" se narodil na nádherné datum, snad maličkým přinese štěstí ...... více info již brzy, zatím pouze to, že šťastnými rodiči se stala již naše osvědčená dvojka Amy a O´Neal 

ODDĚL-ZELENÉ.gif

8.2.2014 MVK Viničné, Slovensko + Evropa Tento výlet jsme předem neplánovali, vlastně to byl rychlý a momentální nápad poté, kdy se Cleopatře až tak moc nepovedla výstava minulý týden v Rakousku. Zkusili jsme se zeptat zda nás ještě přijmou pár dní před výstavou a ...... povedlo se. Cesta z Prahy tentokrát 330 km, ale sucho, takže paráda! Výstava se moc povedla! Samozřejmě i díky výsledkům, ale celkově to byl prostě klídek a pohoda, spousta super lidí a zážitků ...... jsem moc ráda, že jsme jeli :-) Navíc tento víkend byl výsledkově pro naše odchovy opravdu naprosto úžasný!!!!!!

CH Cleopatra Cranbia of Sudden Blazing, CZ - CACIB a stala se  INTER CHAMPIONEM !!!!!+ BIV total, nominace BIS a BEST IN SHOW!!!!!
CH Your Majesty Deep Insight, RU - CAGCIB
Belgie - IC Ceasar Cranby of Sudden Blazing, CZ - CAGCIB, nominace BIS a BEST IN SHOW!!!!!
Slovensko - CH Brian Berry of Sudden Blazing, CZ - CACIB a stal se INTER CHAMPIONEM!!!!!
Německo - CH Dusty Darsy of Sudden Blazing, CZ - CACIB a stal se INTER CHAMPIONEM!!!!!

cleopatra-komplet.jpgyorik-www--12.jpg

ODDĚL-ZELENÉ.gif

2.2.2014 MVK Hollabrun, Rakousko Dnes jsme se vydali do rakouského městečka, kde jsme absolvovali výstavu již v loňském roce. Cesta 240 km z Prahy není až tak daleká aby se nedala zvládnout, i když počasí nám moc nepřálo. Tedy nám ano, protože jezdíme hodně brzy a tak jsme dojeli poměrně v pohodě, za to naši přátelé, kteří vyjeli o půl hodiny později si pěkně ve svých autech zabruslili na zledovatělé vozovce :-) My jsme namrzli až cestou zpět :-) Naše autíko vypadalo po zaparkování v garáži takto (snad je vstva ledu vidět :-) ). 

omrzle-auto.jpg.

A jak si vedla naše kočičí trojice? No, bohužel jsme se dostali se všemi našimi kočičáky ke stejné posuzovatelce. Její rozhodnutí nás nejednou překvapilo, ale co člověk nadělá. Škoda, že jsme nebyli u někoho z ostatních posuzovatelů, protože dle průběhu paralelního posuzování (a konzultaci velmi zkušeného a spravedlivého posuzovatele) by vše dopadlo naprosto jinak ...... i přesto jsme si ale z Rakouska přivezli jednoho interšampiona, takže jsme moc rádi :-)

CH Your Majesty Deep Insight, RU - CACIB a stal se INTER CHAMPIONEM !!!!!
CH Cleopatra Cranbia of Sudden Blazing, CZ - Ex3
Her Majesty Charlot Sudden Blazing, CZ - Ex1

hollabrun-2-2014-komplet.jpg

 ODDĚL-ZELENÉ.gif

25.1.2014 GALILEO má narozeniny!!!!! Dnes slaví Galíček své 8. narozeniny! Všechno nejlepší chlapečku!!!!!!! 

galileo-kocour-kabelkovy.jpg

ODDĚL-ZELENÉ.gif

18.-19.1.2014 Praha - Star Show  hotel Diplomat Pro nás letošní první výstava, kousek od domova ...... nešlo nejet a nelitujeme :-) Naši dospěláci získali tituly, které jsme potřebovali a vyslechli jsme si jejich krásné hodnocení z úst posuzovatelů. Dorostenka Charlotka zabodovala i proti dospělákům a v BISu prohrála v poměru 2:3 s kočičkou, která patří k mým ideálům krásy už od prvního našeho setkání  :-) A naši nejmenší ve věku 4,5 měsíce (Jessica a John) získali krásné hodnocení, Jess navíc porazila krásnou konkurentku a nakonec i kocourka bez pár dní 7 měsíců a získala i nominaci do BIS. Jsem moc pyšná na náš "závodní" team :-D

Her Majesty Charlot Sudden Blazing, CZ - 2x Ex1, 2x BIV total, 2x nominace BIS
CH Cleopatra Cranbia of Sudden Blazing, CZ - 2x CACIB
CH Your Majesty Deep Insight, RU - CACIB
Jessica Yorie of Sudden Blazing, CZ - Ex1, BIV, nominace BIS
John Yori of Sudden Blazing, CZ - Ex1

ODDĚL-ZELENÉ.gif

11.1.2014 Výstavní rok začíná!!!!!!! 

Polsko, Warsawa - Challanger Yori of Sudden Blazing, CZ (4-7 měsíců) - Ex1
Francie, Beaune - Cheryl Yorie of Sudden Blazing, CZ (4-7 měsíců) - 2x Ex1, BIV, nominace BIS

ODDĚL-ZELENÉ.gif

2.1.2014 ANDRÉ má narozeniny !!!!!!! Vše nejlepší k 7. narozeninám našeho prvního miminka z úplně prvního vrhu. Těch 7. let uteklo jako voda a my ti přejeme ještě nejméně jednou tolik :-) Jseš náš poklad

andre-komplet-6.jpg

ODDĚL-ZELENÉ.gif

Další rok uplynul jako voda a co nám tentokrát přinesl? Určitě mnoho věcí obyčejných i neobyčejných, ale pro nás i tak důležitých .....

V únoru jsme se představili konečně v novém v podobě nových záclonek do výstavních klecí, které "pracovně" nazývám "S OGGIE NAVŽDY". No, řekněte sami ....... Máme i svoje trička a vesty a já jsem moc ráda, protože realizace toho všeho trvala pár let .....

klec.jpg.

ODDĚL-ZELENÉ.gif

Od ledna do března jsme věnovali opravdu velké úsilí získání titulů JW u naší nádějné mládeže - dcery Oggie Cleopatry a Yorika (Your Majesty). Jezdili jsme téměř každý týden, byli jsme na všech výstavách kam jen šlo s ohledem na vzdálenost a moji pracovní vytíženost jet ....... absolvovali jsme i 6ti hodinovou jízdu do Rakouského Stockerau v šílené sněhové kalamitě, kde jsme nakonec prohráli losem (mimochodem s letošní světovou vítězkou v kategorii dospělých koček) a nebyla to naše jediná prohra losem. I moje malé staré auto to vše s pár drobnými opravami vydrželo a ..... štěstí nám nakonec prostě nepřálo. Oba naši maličcí skončili se skórem 4x BIS 3-10 měsíců, takže chyběla opravdu jen jedna jediná výstava ..... Jak se ale říká, co nás nezabije, to nás posílí ...... tak se i stalo. Obvykle mívám ve zvyku dotáhnout vše "do konce", udělat vše co se dá a v tomto ohledu mám svědomí opravdu čisté. Nebylo tedy nakonec ani tak těžké se s tím smířit. Prostě to nevyšlo ...... Co ale vydržela Cleopatra s Yorikem bylo obdivuhodné, jsou to pašáci a zbožňuji je i bez titulu JW!

A jak šel čas dál, Cleopatře a Yorikovi se narodila první koťátka a naše již 3. generace!!!!!!!!!!!!! Tedy nejen zázrak, ale zázrak zázraků. Je to zase o něco nádhernější, když se rodí koťátka našich kočičích "dětí" a kočičích dětí našich kočičích dětí ...... Na každé další generaci vidíme výsledky svého úsilí a směr, kterým jsme se vydali je doufám dobrý :-) Odchovali jsme samozřejmě ještě pár dalších vrhů, též nádherných a tak nějak s námi zůstala Her Majesty Charlot a Her Majesty Sisi - další dvě dcery Oggie. Možná jsme pro někoho blázni, ale dcery Oggie jsou a vždy budou něčím zvláštním .....

Během mateřských dovolených našich holek jsme si dali malou výstavní pauzičku, ale na podzim už jsme si výstav zase užívali. Byla to příprava na další světovou výstavu, tentokrát v dánském Aalborgu (reportáž ZDE) 

aaa-uvodni.jpg

 ODDĚL-ZELENÉ.gif

Dlouho to vypadalo, že z důvodu velké vzdálenosti nakonec ani nepojedeme, ale ...... jeli jsme a Oggie se mohla představit na své již 4. světovce! Jejím doprovodem byla dceruška Charlot. Obě holky zvládly bezvadně cestu tam i zpět, pobyt na hotelu i předvedení na samotné výstavě. Vím dobře, že 2. místa se nepočítají, někdo jimi pohrdá a jiný o nich nemluví, ale Charlotka se mezi 6ti opravdu nádhernými holkami ze světově známých špičkových stanic umístila jako druhá a já jsem na ní i na její 2. místo opravdu hrdá! A Oggie? Oggie to dokázala znovu! Získala BIV (nejlepší dospělé nekastrované zvíře v této barvě mezi mainskými mývalími kočkami) i nominaci mezi nejlepší dospělé polodlouhosrsté kočky do nedělního finále. A i když nevyhrála, opravdu si to tentokrát užila a byla neskutečně nádherná!!!!!!!!

Do konce roku pak zbývalo pár výstav, na které jsme jeli spíš už jen pro radost Oggie, když tak dlouho nikde nebyla a ležela jen doma v posteli :-) A i těch pár výstav pro radost stačilo k tomu, aby se stala nejlepší polodlouhosrstou kočkou tohoto roku v ČR. Ano, umístila se v soutěži Národní vítěz na 2. místě (a to se nepočítá :-) ), nezískala titul NW, ale to ani nebylo tentokrát naším cílem. Naopak mne její 2. místo velmi mile překvapilo a vítěznému kocourovi ze srdce gratulujeme!

A určitě nezapomenu ani na Vivien ...... v říjnu nás totiž opustila. Tedy opustila tak, že se odstěhovala a pro mne to bylo neskutečně těžké rozhodnutí, protože jsem musela po dvou letech velkého snažení uznat, že Vivien prostě v takovém společenství koček není schopná pohodově žít a že celou smečku opravdu stresuje. Situace vyvrcholila jejími nezvladatelnými výpady vůči ostatním a mně nezbylo než se jí pokusit najít nový domov. Není a nebude to ale u nás nikdy pravidlem! S Vivien jsme měli štěstí, má úžasný domov a já jsem moc ráda! Je milovaná, mazlivá a šťastná a o to hlavně šlo! A ...... dělá moc šťastnými i své lidi! A tedy abych nekončila tak smutně, rok 2013 nám přinesl ještě jeden přírůstek v podobě Hambíka - ano, nepletete se, je to naprosto nahatý sphynxí kluk :-) Byl to zřejmě následek velkých veder v létě (ne tedy jeho nahatost, ale naše pobláznění do něj) a od té doby máme doma o něco veseleji, učíme se s ním žít, učíme se učinit ho šťastným a za nic na světě bychom ho nevyměnili :-)

Co nám přinese příští rok ještě uvidíme, ale určitě se moc těšíme na další miminka našich holek a obzvlášť pak na ta po Oggie s Yorikem a také miminka po Charlot a Sisi s Yorikem ...... Budeme se věnovat pečlivémlu výběru našeho nového kluka a čeká nás Světová výstava, tentokrát v Praze, takže tu si určitě nenecháme ujít :-)

ODDĚL-ZELENÉ.gif

NOVINKY 2004 - 2013 více ZDE

ODDĚL-ZELENÉ.gif